נתחיל מהשאלה החשובה – מהו צלוליט?
צלוליטים אלו תאי שומן שגדלים , נדחסים ומתעבים .
הצלוליט נפיצה ביותר אצל רוב הנשים , גם הרזות יותר עלולות למצוא את אותו מרקם לא אחיד ולא חלק על גופן.
ברפואה הצלוליט נחשב לשכבת שומן רגילה. רצועות של רקמה סיבית המחברת את העור לרקמות עמוקות יותר, ומפרידות בין תאים שמכילים תאי שומן. הצלוליט למעשה כלוא מתחת לשכבת האפידרמיס, בשכבות הדרמיס וההיפודרמיס של העור, ומאופיין בבליטות שומן דחוסות הכוללות חומרים שומניים ונוזליים. ופנוי לקוי של פסולת לעבר התאים ולא החוצה מגביר את התופעה. התאים נדחסים זה אל זה ומפעילים לחץ מצב זה גורר הזנה לקויה של שכבת השומן והתקשות של שכבת השומן באופן הנראה כלפי חוץ כקליפת תפוז.
הצטברות הצלוליט מפחיתה עוד יותר את קצב זרימת הדם דרך כלי הדם, הנדחסים בין תאי השומן הכלואים בתוך הצלוליט. הירידה הנוספת בזרימת הדם, פוגעת פגיעה נוספת במטבוליזם של התאים ומכאן למחסור בחמצן ומינרלים לרקמות העור.
אז מה ניתן לעשות?
כאשר רקמת השומן מצטברת והזרימה חסומה, לא מגיעה אל הרקמה הזנה נאותה . רמת המטבוליזם נחלשת. ישנה הצטברות נוספת של רקמת השומן והפעם, מאחר שאין זרימה, הופכת אותה רקמה לגושית ויבשה. תהליך זה גורם לחסימה נוספת והמשך של המעגל הלא מאוזן.
בתהליך זה נכנס מרכיב נוסף והוא הרעלים. מאחר ואין זרימה מצטברים רעלים אשר מקורם במערכת העיכול, ומתערבבים עם רקמת השומן, דבר הגורם להמשך החסימה.
הפתרון :
• פתיחה של החסימה, הזרמה והנעה של נוזלי הגוף.
• טיפול במערכת המטבולית.
• טיהור הגוף מרעלים.
*שתיה מרובה עוזרת לשיקום התהליך.
פעילות בנוסף לתזונה נכונה ואורח חיים בריא יעזרו לניקוז וניקוי הגוף והתאים.
הימנעות משינה לאחר אכילה, וישיבה ממושכת גם כן יעזרו לחיזוק המערכת המטבולית בתאים.
• הימנעות ממזונות שמנים ומתוקים.
• הימנעות ממוצרים כפחמימות פשוטות שמפורקות לסוכרים.
• הימנעות מירקות הנחשבים כבדים (תפוח אדמה, בטטה, סלק, דלעת).
• הגבלה של צריכת הפירות המתוקים מאד ובעלי אינדקס גליקמי גבוה כגון, אבוקדו, בננה, מלון, ענבים.
• הימנעות מחיטה לבנה , אורז לבן ותוצריהם.
• הגבלה ומינון נכון של אגוזים וזרעים.
הדגנים – הכוסמת והשעורה הם המומלצים ביותר אך גם אורז מלא וקינואה טובים. כל סוגי הקטניות יהיו טובים מאד. ירקות ובשפע מלבד אלו אשר הוזכרו כלא מומלצים, ובמיוחד מדגישים את איכותם הטובה של הירקות הירוקים והעלים הירוקים למיניהם. ביצים, עוף והודו טובים ומומלצים וכך גם אצות ים ומוצרי סויה.
במקרים של צלוליט מומלץ להוסיף תבלינים לתזונה. תפקידם לעזור בעיכול המזון ובשריפה של רעלים. תבלינים כמו כורכום, כמון, זרעי חרדל, ג’ינג’ר, קינמון, עלי דפנה, פלפל שחור, רוזמרין, תימין, בזיליקום ועוד.
בברכת איכות חיים
שלכן, מריאנה פפיסמדוב
בעלת מרכז חיטוב ואסתטיקה ‘שייפ ליין’ באשדוד
טלפון :0528519055