כבר תקופה שאת נמצאת במחשבות שאולי מתחילה אצלך נשירה.
והאמת? נשים מאוד ערות למצב השיער שלהן, מגיל 10 ובכל דקה ביום.
אבל למה בעצם אנחנו מאבדים שיער? איך אפשר לדעת אם אני באמת בתקופה של נשירת שיער או רק נדמה לי ?
קשה להסביר את תחושת התסכול המלווה נערות, נערים, נשים וגברים כאחד בהיותם מאבדים כמות ניכרת של שיער בכל פעם שהם יוצאים מהמקלחת, קמים בבוקר או מברישים אותו. בעוד אצל גברים, הסיבה העיקרית שבגינה הם מאבדים שיער גנטית, אצל נשים גנטיקה היא רק אחת מהסיבות.
גנטיקה, חילופי עונות בהן הנשירה מוגברת, מתחים ולחצים מוגברים, עייפות, עישון, חוסר איזון הורמונלי, נטילת תרופות ולעתים נדירות מחסור בוויטמינים ובמינרלים – כל אלה יכולים להוביל לנשירה. לא משנה מה הסיבה שבגללה השיער שלך נושר, מדובר בירידה ניכרת באיכות זרימת הדם שבעצם עוטף את זקיק השערה ומזין את השורש שלה באופן לקוי.
הזקיקים שלנו עטופים בחלבון הקולגן שחיוני מאוד לבניה והתפתחות השיער. ברגע שהקולגן מתפתח ונוצר בכמות גדולה מהנורמה, מתרחש מצב של כיווץ שורשי השערה מה שיוצר התרופפות בין הקרקפת לבין השיערה ואז היא נושרת.
איך אפשר לדעת האם באמת מדובר בנשירה ומה ניתן לעשות?
חשוב לזכור שיש מה שנקרא התחלפות שיער טבעי. כלומר בממוצע כל אחד מאיתנו מאבד בין 60-100 שערות ביום. בממוצע כל 20 דקות נושרת שערה. ניתן לעשות בבית אבחון פשוט. אחרי שאתן חופפות, סרקו את השיער במברשת והוציאו את השערות שיצאו במברשת. אם נשרו יותר משלוש שערות מדובר בנשירה. ניתן גם למשוך קבוצת שערות עם שלוש אצבעות ואם נותרו יותר מחמש שערות בין האצבעות, הנשירה רצינית. שימו לב גם לכרית כשאתן קמות בבוקר. אם יש עליה כמות גדולה של שערות, כנראה שמדובר בנשירה. אז יש כל מיני פתרונות בשוק, חלקם טובים חלקם יעילים פחות. כדאי לזכור שיש לא מעט מיתוסים ולכן לפני שאת בוחרת לנקוט פעולה כזו או אחרת, נסי להבין מה מהם באמת נכון ומה נחשב מיתוס. למשל, הרבה נשים חושבים שאם הן יחפפו את הראש פחות, זה יעזור למנוע או לפחות להפחית את הנשירה, אך מידע זה שגוי משום שהחפיפה היא סוג של עיסוי לקרקפת ומדובר בשיער שגם ככה נושא בהברשה.