אם קראת את המאמר הקודם, אז כנראה שהגעת להחלטה אם להמשיך עם תרופות הסבתא או להתקדם לתכשירים של ימינו.
אבל, גם בזה צריך לשים לב. והרבה. כי יש פה עניין של חומרים כימיקליים או אלרגיות ובעיקר התופעה השכיחה של תופעות הלוואי. אז מה עושים? זה בדיוק בשבילך
כל בוקר שאתם מתעוררים אתם מגלים כמות אדירה של שיער על הכרית? המון שיער מתגלה על המברשת בכל פעם שאתם יוצאים מהמקלחת? בפוסט הבא בחרנו להתייחס לשתי תופעות מוכרות:
- נשירת שיער כתוצאה מנטילת תרופות
- תופעות לוואי של תרופות המיועדות לנשירות שיער
אז נתחיל בתופעה הראשונה. אמנם תרופות מיועדות לגרום לנו להרגיש טוב יותר, להפחית את תסמיני המחלה או המצב הרפואי ממנו אנו סובלים, אך יש גם לא מעט תופעות לוואי שמופיעות כתוצאה מנטילת אותן תרופות. ברוב המקרים מדובר בתרופות שגורמות להתערבות הצמיחה האופטימלית של השיער המחולק לשלושה שלבים עיקריים: שלב הצמיחה שנמשך בין 3-5 שנים ובמהלכו כל שערה שנמצאת על הקרקפת גדלה בקצב של 1 ס“מ בכל חודש, שלב הביניים שנמשך שבועיים בו זקיק השערה משחרר את השיער על הקרקפת ושלב המנוחה שנמשך 3 חודשים בו השיער לא צומח יותר ונושר.
לרוב נשירת שיער בתוצאה מנטילת תרופות מתרחשת בזמן הצמיחה. למשל, תרופות כימותרפיות המיועדות לטיפול בסרטן מונעת חלוקה אופטימלית של התאים ואז הנשירה מתחילה. גם תרופות לטיפול בפצעי בגרות, תרופות לאפילפסיה, נוגדי דיכאון, מדללי דם, גלולות למניעת הריון ותרופות ליתר לחץ דם יכולים להוביל לנשירה של השיער.
ומה לגבי תרופות המיועדות לנשירה שיער?
גברים ונשים כאחד הסובלים מנשירת שיער שלא כתוצאה מנטילת תרופות, אלא מסיבות הורמונליות, לחץ, תזונה לקויה או גנטיקה בוחרים לפנות לרופא עור במטרה לקבל מרשם לתרופה נגד נשירת שיער. חשוב לציין שהיעילות של התרופות לטיפול בנשירת שיער שתפקידן לטפל בבעיה, משויכת לסיבה שמובילה לנשירה ורמת ההצלחה של הטיפול תלויה רבות בתגובה של המטופל או המטופלת לטיפול. להלן התרופות לנשירת שיער הנפוצות בישראל:
- מינוקסידיל – תרופה שנמכרת ללא מרשם רופא ויש למרוח אותה על עור הקרקפת פעמיים ביום בכדי ששיער חדש יצמח והנשירה תעזור. תרופה זו יכולה לגרום להופעה של גירויים בעור הקרקפת. ברגע שמפסיקים את הטיפול, הסיכוי לחזרה של הנשירה עולה.
- פרופסיה– תרופה המכילה חומר פעיל הנקרא פינאסטריד ונחשבת יעילה לטיפול בנשירה, אצל גברים. תופעות הלוואי של התרופה הן די נדירות וכוללות ירידה בחשק המיני.
- קורטיקוסטרואידים – זריקות על בסיס קורטיזון אותן מזריקים ישירות לעור הקרקפת. הזריקה היא על בסיס חודשי. לרוב שמפסיקים בטיפול, הנשירה חוזרת.